epoxy giethars

Epoxy giethars is niet iets wat je misschien snel kan plaatsen, maar het is een soort hars dat voor decoratieve doeleinden gebruikt kan worden. Een van deze decoratieve doeleinden is het interieur. Onder andere wordt het nu steeds vaker gebruikt om tafels of barren een bepaalde stijl te geven, door het hars in te gieten. Het is een groeiende trend in de markt en daardoor is het belangrijk om goed te weten hoe epoxy giethars werkt en waar je op moet letten. De mogelijkheden met epoxy giethars zijn eindeloos, dus in deze blog zullen we vertellen hoe het werkt, wat je ermee kunt doen en wat belangrijk is bij het kiezen van een goede epoxy giethars.

Belangrijk bij het kiezen van epoxy giethars

Als je de giethars gaat uitkiezen voor bijvoorbeeld een project met een tafel, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde factoren van het product. Allereerst is het belangrijk om vast te stellen of de giethars niet krimpt tijdens het afkoelen en dat er niet teveel warmte wordt ontwikkeld tijdens het werken met de hars. Daarnaast is het fijn als er meerdere lagen gegoten kunnen worden, zonder dat dit zichtbaar wordt in het eindresultaat. Ook is het belangrijk dat de giethars niet onderliggende lak aantast en dat het waterbestendig is en dus ook bij contact met water de mooie kwaliteit behoudt. Als laatst is het fijn als je voor jezelf een geurloze neutrale giethars kiest, vooral als je er een tijd zelf mee moet werken. Dat laatste is uiteraard vooral iets voor jezelf en heeft niet zozeer met de hars te maken, maar is zeker mooi meegenomen.

Hoe werkt epoxy giethars en wat moet je ermee kunnen doen?

Epoxy giethars wordt, zoals eerder gezegd, ingegoten in tafelbladen of barbladen. De substantie is helder en blijft ook helder als het droogt, wat lijkt op glas. In deze substantie kunnen dus ook andere decoratieve elementen worden toegevoegd. De epoxy giethars bevat een UV-blocker wat verkleuring tegengaat. De verwerkingstijd duurt rond de 2-3 uur bij een kamertemperatuur van 21 graden. Na twaalf uur is de hars stofdroog en na zeven dagen is de volledige doorharding bereikt. Per laag is het mogelijk om vijf centimeter te gieten. Doordat er in lagen wordt gewerkt en er niet teveel warmte wordt ontwikkeld, kunnen luchtbellen nog uit zichzelf weggaan. Epoxy kan ook gemengd worden met kleurpigmenten voor speciale effecten. Daarnaast kan er gewerkt worden met metallic, glitter of edelstenen, die een bijzonder uiterlijk geven aan bijvoorbeeld een tafel.

Geef een reactie