Tegenwoordig zijn mensen steeds meer online gericht bezig. Een bedrijf is bijna niet meer weg te denken zonder dat deze ook een site heeft waar mensen naar toe kunnen gaan. Het helpt ook voor de offline klandizie om een goede online beschikbaarheid te hebben. Tegenwoordig is het dan ook gemakkelijk om producten vanaf de bank te bestellen en ze vervolgens naar u toe te laten sturen. Hierdoor zijn inmiddels een aantal grote spelers ontstaan in de pakketbezorging. Dit brengt voor de klant grote voordelen met zich mee in het teken van gemak maar kan het milieu hier ook in tegengaan. Denk bijvoorbeeld aan de vele pakketjes die weer terug worden gestuurd doordat het de verkeerde maat was. Waar in de winkel simpelweg gepassen kon worden is dat niet meer van deze tijd. Het belangrijkste hierbij is dat de pakketjes zo min mogelijk ruimte in beslag nemen zodat er in één zending zoveel mogelijk verscheept kan worden en het als het ware als een mooie tetris puzzel kan worden opgebouwd.

Zakken om in te versturen

Natuurlijk zijn er verscheidene manieren om pakketten te verzenden. Hier hebben we het dan allereerst over verzendzakken. Dit is hoogstwaarschijnlijk de nieuwste manier van versturen en neemt een stuk minder ruimte in beslag dan vroeger. Dit zijn harde zakken gemaakt van materialen zoals plastic of papier. Vaak hebben deze er ook een sluitstrip op zitten om hem gemakkelijk dicht te kunnen maken en met een tweede sluitstrip voor de klant om hem weer dicht te maken bij retournering. Deze zakken kunnen worden geleverd in transparante optie of ondoorzichtige optie. Je ziet ook dat veel kleding bedrijven hun eigen logo erop laten drukken. Dan gaat er bij de klant direct een signaal branden zodra ze het pakketje aannemen en weten ze wat erin zit.

De originele doos

Zoals we gewend zijn van de pakketjes die verstuurd worden kan natuurlijk een doos worden gebruikt van karton. Veelal doen bedrijven deze verzenddozen bestellen in bulk met hun eigen logo erop en in verschillende grote en maten. Dit helpt natuurlijk tegen de verspilling van ruimte doordat er niet constant een te grote doos wordt gebruikt voor kleine pakketjes. Dozen hebben bij veel bedrijven ook nog steeds de voorkeur voor het verzenden van materialen. Het blijft vrijwel altijd stevig en kwaadwillende kunnen er ook niet doorheen kijken om eventueel het pakketje te onderscheppen. Al met al zijn er tegenwoordig steeds meer manieren voor het versturen van pakketten en wordt ons leven een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie