Momenteel genieten we van het mooie en warme weer van de zomer. Ons leven speelt zich voor een groot deel buiten af. In de weekenden trekken we er op uit naar het strand of een terras en genieten van de zon. Het is nu even bijna niet voor te stellen dat ons leven zich over een aantal maanden weer grotendeels binnen afspeelt. In de herfst en wintermaanden speelt een groot deel van het gezinsleven zich weer gezellig binnen af. De dagen zijn kort, de avonden lang en gezellig. Tijdens de huidige zomermaanden trekken we er ook ’s avonds nog massaal op uit. Fietsen, vissen, wandelen, een drankje op een terras. De televisie staat bijna niet aan en binnen komen we bijna alleen maar om te slapen.

Gezellige avonden binnenshuis

Nederlanders houden over het algemeen van gezelligheid. Van oudsher zijn de gezelschapsspelen populair en ook in deze tijd worden deze spellen nog veelvuldig gedaan. Met name in de weekenden is een spelletje mens erger je niet een leuke besteding van de avond. Daarnaast blijft lezen voor veel mensen de favoriete bezigheid. Het traditionele boek wordt steeds vaker vervangen door de e-reader maar lezen blijft een populaire vrijetijdsbesteding. Een nog steeds enorme aantal mensen zakt ’s avonds onderuit op de bank voor hun favoriete tv programma. De traditionele zenders mogen zich nog steeds verheugen in een grote kijkersgroep. Verder zijn er veel, met name jongeren, die niet kunnen wachten tot ze ’s avonds weer plaats kunnen nemen achter hun game pc. Gezellig met en tegen je vrienden je favoriete game spelen is het ultieme plezier voor velen. Tegenwoordig kan je ook online heel eenvoudig  je eigen game pc samenstellen. Je kiest je type game pc en kunt hem geheel naar je eigen wens aanpassen.

Weekendbestedingen

In de weekenden hebben veel mensen vrij en dus meer tijd voor hobby’s, tijd met vrienden en familie. De zaterdag is de favoriete dag om te gaan sporten. De meeste mensen sporten nog steeds in verenigingsverband maar ook een rondje joggen in het bos of op het strand wordt veel gedaan. Gezellig met je familie en/of kinderen naar de dierentuin is ook een veel gedane tijdsbesteding. Zolang de winter niet toeslaat en de sloten nog niet bevroren zijn bezoeken de mensen die niet kunnen wachten een kunstijsbaan. Chocomel een broodje worst en met vallen en opstaan op het ijs genieten van een van de mooiste sporten van ons land wat wil je nog meer in het weekend.

Geef een reactie