Een opkomende trend is het investeren in cryptogeld. Dit is een digitale munteenheid die gebruikt wordt als een alternatief geldsysteem voor andere geldsoorten. De meest bekende cryptomunt ter wereld is de bitcoin. Ook al ben je niet bekend in deze wereld dan heb je vast wel al een keer het woord bitcoin voorbij horen komen. Naast de bitcoin komen er steeds meer nieuwe muntsoorten waar flink in wordt geïnvesteerd. In deze blog lees je meer over een aantal minder bekende cryptomunten die hard groeien. 

Decred

Bij deze cryptomunt ligt de focus met name op ontwikkeling, gemeenschap en eerlijke democratie. Hiermee onderscheid de Decred cryptomunt zich van andere soorten. Daarnaast wordt Decred niet bestuurd door een kleine groep investeerders maar door een open bestuur. Verder is het Decred netwerk zeer goed beveiligd waardoor fraude en machtsmisbruik voorkomen wordt. De laatste decred koers prijs stijgt de afgelopen jaren zeer hard en is zeker de moeite waard om in te beleggen.

Stratis

Deze cryptocurrency heeft volgens de experts veel potentie. De Stratis cryptomunt is gericht op het aanbieden van blockchain technologie voor bedrijven. De Stratis lijkt enigszins op een andere cryptomunt, namelijk de Ethereum. Echter trekt Startis investeerders toch aan door het gemak bij het bouwen van nieuwe applicaties. Dit gebeurd aan de hand van bestaande en bekende programmeertaal. Zoals de experts en de ontwikkelingen laten zien is ook deze cryptomunt zeker de moeite waard om mee te beleggen.   

Ethereum

De Ethereum cryptomunt is een grote speler in de markt. Deze munt onderscheidt zich van andere cryptomunten door de betere en meerdere mogelijkheden met achterliggende technologie. Daarom wordt de Ethereum ook wel flexibel en geavanceerd genoemd. Ethereum biedt de mogelijkheid om nieuwe applicaties te maken op ethereum-blockchain waardoor deze cryptomunt erg hard groeit. Het lijkt wel een trend om te beleggen met deze munt en dat lijkt de komende jaren ook niet af te nemen.  

Ripple

De Ripple cryptomunt. De vreemde eend in deze grote groep van verschillende cryptomunten. De Ripple onderscheid zich van andere cryptomunten omdat zij beheerd worden door één partij en niet door een decentraal netwerk. Ripple positioneert zich als een betaalsysteem geschikt voor internationale overboekingen. Door de grote samenwerking groeit deze Ripple cryptomunt erg hard en daarom is hij misschien wel interessant om mee te beleggen. 

 

Vind jij cryptomunten interessant? Verdiep je dan eerst heel goed in deze markt en bekijk de mogelijkheden. Wanneer je je bevindt op deze markt en met cryptomunten gaat beleggen dan doe je dit niet zonder risico’s. Verder heb je zelf veel in de hand en dat maakt het misschien dan ook zo leuk.

Geef een reactie