Eukanuba

Je hebt het beste met je huisdier voor en wil hem of haar het allerbeste geven. Tegelijkertijd groeit het geld je niet op de rug. Het lijkt daarom voor de hand liggend om te kiezen voor dierenvoer van het huismerk van je lokale supermarkt. Dit is immers betaalbaar en er staat een blije hond of kat op de verpakking. Is dat wel zo’n goed idee? Of kun je niet beter kiezen voor een kwalitatief goed merk zoals Eukanuba?

Vleeseters

Honden en katten zijn carnivoren, wat betekent dat hun dieet uitsluitend uit vlees hoort te bestaan. Om je heen zie je genoeg honden die alles eten wat je ze geeft, maar dit betekent niet dat dit ook gezond is voor een hond. Katten zie je soms gras eten, maar dat doen ze niet omdat het gezond voor ze is! Een kat die planten eet doet dit om ervoor te zorgen dat hij of zij gaat kotsen, bijvoorbeeld om een haarbal kwijt te raken! Een gezond dieet voor je hond of kat bestaat dus uit vlees. Het gaat je misschien wat ver om dode kuikens te voeren (zoals men bijvoorbeeld bij slangen doet), maar het is wel belangrijk dat het je jouw hond of kat passende voeding geeft.

Goedkoop dierenvoer

Nu is het helaas zo dat in veel goedkopere merken dierenvoer, relatief weinig vlees of vis zit. Het klinkt gek, maar in veel honden en kattenvoer zitten bijvoorbeeld granen. Het kan zelfs voorkomen dat minder dan de helft van het voer daadwerkelijk uit vlees bestaat. Ga maar eens naar de supermarkt en lees de voedseletiketten nauwkeurig! Gelukkig zijn er alternatieven die wél de juiste voedingsstoffen bevatten. Een goed merk is bijvoorbeeld Eukanuba, verkrijgbaar bij de dierenwinkel en ook vaak bij dierenartsen.

Genezen is beter dan voorkomen

Helaas is het wel zo dat dierenvoer van hoge kwaliteit vaak duurder is dan dat wat je in de supermarkt kan kopen. Hier is helaas niet zo veel aan te doen, maar er is wel een ander financieel voordeel waar je misschien niet zo snel aan zou denken! Door je hond of kat gezonde voeding te geven zorg je namelijk voor een gezonde levensstijl. Net zoals bij mensen zorgt dit ervoor dat je hond of kat vitaler wordt en daardoor ook minder snel ziek wordt. Wist je dat de kosten voor een bezoek aan de dierenarts heel snel op kunnen lopen? Door te investeren in kwalitatief goede dierenvoeding kun je hoge dierenartskosten in de toekomst zo veel mogelijk voorkomen. Bovendien wil je toch ook gewoon het beste voor je huisdier?

Geef een reactie