Mijn zusje heeft vorige week te sleutels gekregen van haar eerste eigen appartement. Ze huurde al een tijdje een woning maar nu was het gekocht, ze was er heel erg trots op. Tegenwoordig met de rare huize markt ben je voordeliger uit om een woning of appartement te kopen waar nog veel aan moet gebeuren, dit had mijn zusje dus ook gedaan. Dit betekent dus voor de hele familie dat er de komende tijd geen vrije weekenden meer zullen zijn. We vinden het allemaal niet zo erg, we vinden het leuk om haar te helpen.

 

 

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo handig

Ik dacht van tevoren dat ik wel veel zou kunnen als het ging om klussen, echter bleek ik een behoorlijk kluns te zijn met klussen. Ik ben niet zo goed met boren of schroeven ben ik achter gekomen. Gelukkig was ik niet de enige hulp en was er veel te doen dus ik kon vast het wat anders wel wat betekenen. Ik pakte de schuurmachine en heb in één weekend 8 deuren geschuurd en afgenomen. Mijn arm voelde ik amper nog, zoveel trillingen waren er door mijn arm heen gegaan. Uiteindelijk kreeg ik een heel doof gevoel. Ach geeft niet, alles voor het goede doel zullen we maar stellen. Ik was allang blij met de schuurmachine, alleen met een stukje schuurpapier was ik wel een maand bezig geweest ben ik bang. Verven vind ik leuk om te doen, zowel hout als muren. Hier ben ik wel erg goed in, ik hou van het precisie werk kan ik wel stellen. De deuren werden grijs en de verf stond al klaar. Ik was verbaasd over hoe strak ik kon verven, geen drupjes of andere oneffenheden aangetroffen. Ik was er echt trots op. Met de schuurmachine haal je natuurlijk al alle oneffenheden uit het hout maar dan toch was ik erg trots op het resultaat.

 

 

Besparen op de kleine dingen

Wel werden we gelijk geconfronteerd hoeveel sommige dingen kosten. Zeker als het gaat om gereedschap en apparaten. We besloten dan ook ons zusje te adviseren om veel dingen gewoon te huren bij de bouwmarkt. Na een grote verbouwing gebruik je de helft toch niet meer. Een schuurmachine hebben we wel gekocht voor haar want dit is gewoon altijd handig om te hebben. Kies dan sowieso voor een goed merk zoals een Makita schuurmachine of een Festool schuurmachine. Maar een stoomapparaat om het behang er af te krabben vonden we pure geldverspilling. Stapje voor stapje zag je het opknappen, tot nu toe zijn we al ver gekomen.

Geef een reactie