Als bouwbedrijf probeer je altijd vooruit te lopen om zowel de concurrentie voor te blijven en om het beste kunnen blijven bieden aan de klant. Natuurlijk ligt dit voor een deel aan de locatie, specialisatie en het team van het bedrijf maar laten we ook zeker niet de materialen en machines vergeten die gebruikt worden. Voor de meeste allround bouwbedrijven, hoe klein ook, zijn er wel een aantal machines die iedereen in zijn bezit moet hebben. In deze blog vertel ik over vier van deze machines. Lees je mee?

De goede graafmachine

 

Het hele idee van een graafmachine is, de naam zegt het al, graven. Deze machines verrichten meer werk dan mensen doen in een veel kortere tijd. Afhankelijk van het soort graafmachines dat je nodig hebt, kan je ervoor kiezen om er één aan te schaffen die niet alleen goed kan graven maar ook nog eens een terrein kan vereffenen of zelfs vrachtauto’s inladen. Deze machines zijn in meerdere maten te verkrijgen. Zo kunnen ze in de kleine tuinen aan het werk maar ook op immense bouwplaatsen.

De geweldige wiellader

 

De wiellader zien we ook vaak. Niet zo gek want hij wordt soms nog weleens verward met de graafmachine. Niet door professionals natuurlijk. De wiellader is ervoor gemaakt om grond te verschuiven. De draagkracht van de wiellader is groot en daardoor kunnen grote hopen grond maar ook steen en dergelijken snel verplaatst worden. Ze zijn in meerdere maten te verkrijgen, van zeer groot tot maar klein. Perfect dus voor ieder soort bedrijf.

Een betrouwbare verreiker

 

Zware lasten tillen en verplaatsen hoorde al een beetje bij de taakbeschrijving van een wiellader maar in dat geval ging het enkel om grond terwijl een verreiker gemaakt is voor het ‘oppakken’ van lasten voor verplaatsing. In feite lijkt de verreiker een beetje op de vorkheftruck maar deze is niet gebonden aan werk op vlak terrein. Daarnaast kan de verreiker veel verder reiken, door een telescooparm. De verreiker is daar mee een betrouwbare machine bij ieder bedrijf en voor meerdere doeleinden inzetbaar.

Een stevige kraan

 

Als laatste moet ik natuurlijk even de kraan noemen. Het optakelen van zwaar materiaal was nog nooit zo makkelijk. Ook op deze manier kunnen materialen verplaatst worden. Doordat de kraan kan draaien is dit een mogelijkheid maar ook omdat de kraan goed in staat is om over afstanden heen te reiken (afhankelijk van de lengte en grootte van de kraan) en materiaal op te hijsen of te laten zakken.

Welke van deze bouwmachines mis jij nog binnen je bedrijf?

Geef een reactie