Misschien heb je nog niet eerder gehoord van kalkhoff fietsen, een zonde eigenlijk. Dit merk bestaat al meer dan een eeuw en heeft maar een missie, het wiel dagelijks opnieuw uitvinden. De fietsen worden in hun eigen fabriek geproduceerd en verkocht vanuit het moederbedrijf. In dit artikel gaan we erop in waarom je zeker een Kalkhoff fiets moet kopen.

De geschiedenis van Kalkhoff fietsen

In 1919 begon de jonge Heinrich Kalkhoff in zijn huis in Cloppenburg fietsonderdelen te verkopen. Hij breidde dit uit naar tweedehands fietsen en vanaf 1923 kwam daar de productie bij van zijn eigen fietsframe. Hierbij werd een nieuwe fietsfabrikant geboren. In 1927 kwam de eerste volledige fiets uit de werkplaats. Het duurde negen jaar of zijn fietsen werden wereldwijd verkocht. Voor de tweede wereld oorlog waren er al zo’n 250.000 fietsen geproduceerd door een 40 tal werknemers. Gedurende de oorlogsjaren was zijn fabriek in gebruik om wapens te produceren voor het Duitse Rijk. Na het einde van de oorlog werden in de fabriek hoofdzakelijk industriële goederen gemaakt die niks met fietsen van doen hadden. Vanaf 1950 besloten ze de fiets weer centraal te stellen en dagelijks werden 5000 frames geproduceerd. Vanwege de grote vraag naar het merk Kalkhoff werd er in 1970 een nieuwe fabriek gebouwd met een expeditie magazijn in Cloppenburg. Binnen twee jaar rolde de 5 miljoenste fiets van de band. In 1972 overleed Heinrich Kalkhoff en hij liet het bedrijf over aan zijn drie zonen. In 1988 werden ze onderdeel van de internationale Derby Groep. In 2007 begonnen ze met het produceren van e bikes. Tot op heden is dat hun stokpaardje. In 2011 brachten ze een eigen aandrijfsysteem op de markt, genaamd Impulse en gingen ze naar de boers. In 2012 werden ze overgenomen door het Nederlandse Pon-concern.

Waarom kiezen voor een Kalkhoff fiets

Als je opzoek bent naar een trekking, city of urban fiets dan zit je helemaal goed met je keuze voor Kalkhoff. Al meer dan 10 jaar specialiseert Kalkhoff zich in e bikes. Een decennia dat de meeste concurrenten gemist hebben. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je met een elektrische fiets van Kalkhoff beschikt over de nieuwste technologie op het gebied van e bikes en niet achterloopt. Kalkhoff biedt je de beschikking over een e bike met middenmotor met een volledig geïntegreerde accu en is zeer vooruitstrevend in de fietsbranche. 

Geef een reactie