Vakanties zijn heerlijk. De één boekt een reis om volledig te kunnen ontspannen onder de Spaanse zon. De ander gaat op weg om het avontuur op te zoeken, een vakantie vol met actie. Maar waar je ook naartoe gaat, ieder land is anders. Ieder land heeft haar eigen gewoonten en handelingen. Dit verschil merk je het meest wanneer je naar een ander continent gaat. Afhankelijk van waar je naartoe gaat en wat je gaat doen, zal je het één en ander moeten weten en voorbereiden. Hieronder zal ik twee voorbeelden geven.

Het land van de panda’s

Het land is immens groot en de cultuur is enorm veelzijdig, China. Het land ligt voor ons Nederlanders bijna letterlijk aan de andere kant van de wereld. Dus het is heel logisch dat dat een wereld van verschil is. Vergeleken met China, en overigens een hele hoop landen, is Nederland heel vrij. Zo ook op het gebied van internet. Voor je naar China reist, is het heel belangrijk dat je een VPN aanschaft. Anders loop je het risico dat je gedurende heel je reis niet op het internet kan. Dat is enorm onhandig, want je kan niets opzoeken, geen reisadressen, niets. Een VPN leidt je verbinding om. Nord VPN is een hele goede VPN die heel betrouwbaar is.

Het land van de stokbroden

Nu over een land wat iets dichterbij ons ligt, Frankrijk. Het land van de liefde en de kunst. Frankrijk is een waar Mekka voor cultuurliefhebbers. Zowel op het gebied als kunst als op het gebied van eten. Ondanks dat we met een paar uurtjes in de auto zo in het land van de Fransen zijn, zijn er wel wat regels die afwijken van de regels bij ons thuis. Bijvoorbeeld als je met je hond op vakantie gaat. Wanneer je een pitbull of een dergelijk ras hebt, kan deze namelijk niet mee op vakantie naar Frankrijk. Deze honden zijn daar namelijk verboden en worden zelfs in beslag genomen als er toch een hond mee is en door de autoriteiten wordt opgemerkt. Een ander land dan maar, als je samen met Fikkie weg wilt.

De wereld van iedereen

Doe dus goed onderzoek voordat je weggaat. De kans is groot dat je nergens tegenaan loopt en zonder zorgen van je vakantie kan gaan genieten maar je kan beter het zekere voor het onzekere nemen. Even checken is immers zo gebeurd. Dan rest mij je alleen nog een hele fijne vakantie te wensen!

Geef een reactie