Jij gaat deze zomer vast ergens heen. Al is het maar een dorpje verderop, iedereen neemt wel een paar uurtjes rust. Maar heb je ooit erover nagedacht om echt tot het gaatje te gaan, je grenzen te vinden en misschien wel te verleggen, door lekker te gaan backpacken? Wat heb je eigenlijk allemaal nodig daarvoor? Een rugzak, ja, een paar Waldlaeufer schoenen, ja, maar wat nog meer?

De allereerste tip heeft nog niks te maken met wat je meeneemt, maar meer hoe. Pak namelijk licht in. Een zware rugzak is normaal al niet fijn, maar zeker als je dat ding toch zeker wel twaalf uur per dag op je rug hebt zitten. Ook heeft licht inpakken als voordeel dat je meer spullen kan toevoegen aan je rugzak terwijl je reist, zoals leuke souvenirs voor thuis. Laat dus alle luxe objecten lekker thuis, en pak alleen het hoognodige in.

Nog een tip die niet zoveel te maken heeft met wat je precies inpakt, maar al wel meer. Houdt namelijk rekening met het klimaat waarin je gaat backpacken. Als je Mount Everest gaat beklimmen of naar een ander koud klimaat gaat, dan kan je je korte broeken gegarandeerd thuislaten en je Waldlaeufer schoenen misschien ook. Maar ga je naar Mexico, dan is die dubbel gevoerde topkwaliteit winterjas misschien niet echt nodig.

Dan nu de eerste inpaktip: een opvouwbare dagjestas! Je denkt misschien, “maar ik heb toch een rugzak, waarom zou ik een extra tas in mijn tas doen? Gek artikel” en ja, normaalgesproken heb je gelijk. Maar backpacken gaat over van stad naar stad trekken, van hostel naar hostel, en ik neem toch aan dat je je rugzak lekker in het hostel laat als je naar de stad gaat om de historie te ontdekken en lekker te lunchen. Dan is een dagjestas dus een perfecte oplossing. Je zult me dankbaar zijn dat je iets hebt om je kostbare spullen in mee te nemen. En een goede opvouwbare dagjestas neemt bijna geen ruimte in in je rugzak!

Slotjes klinken misschien als een no-brainer, maar een paar extra kan nooit kwaad. Doe ze op je rugzak als je in een slaapzaal ligt, maar dan ook op elk vakje waar iets kostbaars in zit (je weet maar nooit). Op je dagjestas of zelfs je portemonnee kunnen ze nog flink handig zijn. Stel je voor dat s’ nachts je Waldlaeufer schoenen worden meegenomen.

Backpacken is natuurlijk veel meer dan alleen rekening houden met het klimaat, licht inpakken. Dagjestassen en slotjes, maar met deze vier tips heb je in ieder geval een goed begin.

Geef een reactie