Ik kan me voorstellen dat vrijwel iedereen of ieder huishouden een whiteboard in huis heeft. Sterker nog, je kan het overal wel vinden! Denk aan de klaslokalen in een schoolgebouw of op het kantoor. Het is gewoon overal goed voor. Misschien zijn veel whiteboards vervangen door de digitale borden, maar de whiteboards zijn nog altijd in grote hoeveelheden aanwezig.

Waarom het whiteboard beter is dan een krijtbord en een digitaal bord

Je moet toch toegeven dat wanneer je erover nadenkt een whiteboard over veel meer voordelen beschikt vergeleken met een digitaal bord of een krijtbord. Ik zal je uitleggen waarom ik dat denk. Allereerst schrijf je, gemiddeld ervaren, minder soepel met een krijt op een krijtbord. Het is daarnaast ook lastiger uit te vegen. Zo kom je na een week met een bord te zitten waar er overal vegen te zien zijn. Goed schoonmaken is dan eens in de zoveel tijd noodzakelijk. Ten tweede laat het krijt veel meer stof en poeder los, wat ook het schoonmaken niet waard is. Een digitaal bord is weer afhankelijk van de computer of hetgeen waaraan het verbonden is. Hierbij heb je vaak een HDMI-kabel nodig en weet ik veel wat nog meer. Kortom: niet geschikt voor mensen die zich geen raad weten met de digitale technieken van tegenwoordig. Ik weet ook van vroeger, wanneer ik in de klas zat, dat mijn leraar zat te prutsen met de computer. Gelukkig hadden we altijd een techneut in de klas. Was hij er niet geweest, zaten we de rest van de les gewoon weer in de boeken. Een whiteboard is daarom een perfecte tussenweg. Het is overzichtelijk, hangt niet af van elektronica en is makkelijk schoon te vegen. Zorg echter wel voor goede markers die niet permanent zijn!

Meer mogelijk dan alleen maar schrijven met stiften

Zoals je waarschijnlijk al weet, is een whiteboard inbegrepen met een magnetisch veld. Zo kan je het dus ook gebruiken als een prikbord. Je kan er foto’s op plaatsen of notities op bevestigen. Er zijn overal veel leuke magneten te vinden, wat een whiteboard gezelliger maakt. Hang het bijvoorbeeld op in de keuken, dan weet je meteen welke boodschappen je nog moet halen.

Een leuke winkel met dit soort kleine grappige spullen is de Flying Tiger, waar je hele leuke magneten kan vinden. Vaak is het ook nog spotgoedkoop! Daar hebben ze uiteraard ook whiteboards en markers, maar ik raad je aan om je whiteboard bij een specialist te kopen voor het gewenste formaat.

Geef een reactie