Het goede licht kiezen voor je kamer, welke kamer dan ook, kan stiekem toch een lastige keuze zijn. Het licht moet namelijk niet te fel schijnen, anders komt het zo ongezellig over. Het mag daarentegen ook niet te zacht zijn, want anders is het niet scherp genoeg. Daarnaast wil je misschien ook liever kiezen voor een milieuvriendelijke lamp. Meestal duurt het bij deze lampen een tijdje voordat ze fel genoeg branden. Maar LED-lampen zijn ook weer niet erg gezellig. Je hoort het denk ik al, ik ben erg sfeergevoelig! Hoe dan ook, als we naar deze specifieke badkamer kijken, is sfeer niet de belangrijkste factor. Wat voor licht zou jij nou in de badkamer plaatsen?

Functie is belangrijker dan uitstraling

Wat ik met het bovenstaande wil aanduiden is dat de badkamer niet een plaats is waar je de hele dag bent, als het goed is. De badkamer is de plek waar jij je klaarmaakt voor studie, werk of iets anders. Je moet goed kunnen zien waar je de make-up aanbrengt en wanneer je weer moet scheren is het belangrijk dat je ziet waar je scheert en dat je uitkijkt met dat scheermes! Misschien wil je een middag je gezicht eens goed reinigen met een masker en moet je uitkijken dat je het spul niet te dicht bij je ogen smeert. Ook epileren vereist een sterke belichting. Ik denk dat je goed wilt zien waar je haartjes weg plukt. Al met al komt het er op neer dat ik je wilt overtuigen met de volgende twee termen: inbouwspots badkamer. Dit zijn geweldige subtiele lampjes die goed licht brengt in de kamer en bijna tot geen ruimte inneemt. Het wordt in het plafond bevestigd dus er zal van te voren wat boorwerk aan te pas moeten komen.

Wat nou als ik liever geen gaten in mijn plafond wil?

Dat is natuurlijk niet echt makkelijk te omzeilen als je echt graag inbouwspots wilt laten installeren. Maar maak je geen zorgen! Deze gaten kunnen eventueel weer dichtgemaakt worden met gips. Het is slim om dit in lagen aan te brengen, zodat het optimaal egaal kan worden. Tot slot moet een lik verf het resultaat nog beter maken. Ik kan alleen geen garantie geven dat je dit niet al te erg ziet. Het is echter wederom niet de plek waar je de hele dag in zit. Mocht je dit allemaal toch niet zien zitten? Kies dan voor opbouwspots.

Geef een reactie