inerstuhl

Tegenwoordig zijn er vele verschillende soorten stoelen te koop met ieder zijn eigen functie. Zo zijn er speciale stoelen voor het gamen, stoelen voor het interieur, en inderdaad, bureaustoelen. Bureaustoelen zijn misschien nog wel het lastigste om een keuze in te maken. Wanneer jij een gehele werkweek achter je bureau zit, moet je natuurlijk wel beschikken over een geschikte stoel, zonder dat je klachten krijgt. Het komt veel voor dat mensen klachten krijgen door verkeerde houdingen aan te houden achter hun bureau. In dit blog krijg je meer informatie over de functie van bureaustoelen en waar iedere stoel geschikt voor is!

Een juiste bureaustoel voor de werkplek

Om te beginnen, de werkplek. Gedurende de dag zul je hier al je uren doorbrengen en werkzaamheden uitvoeren. Nu is het van belang om een juiste bureaustoel aan te schaffen. Een interstuhl bureaustoel is bijvoorbeeld een erg geschikte stoel voor de gemiddelde kantoormedewerker. Het design, het zitcomfort en de duurzaamheid zorgen voor een totaalplaatje van deze stoel. De stoel bevat alle opties en wensen, en zijn samengevoegd in één.

Bovendien zijn er nog vele andere soorten bureaustoelen. Zo zijn er zogeheten ergonomische bureaustoelen, die ervoor zorgen dat je altijd een goede houding aanhoudt. Dit is van belang bij mensen die bijvoorbeeld al klachten hebben, maar ook zeer geschikt om eventuele klachten te voorkomen.

De juiste bureaustoelen voor in de kantine

Soms kijkt men als kantoormedewerkers enorm uit naar dit moment, de lunchpauze. De focus gaat even weg van het werk en het is tijd voor een lekkere lunch en geklets met collega’s. Wanneer je een lunchruimte gaat inrichten, hoef je geen rekening te houden met talloze eisen voor de stoelen. Wel zou je ervoor kiezen om een hoge tafel, als een soort bar-effect te plaatsen. Werknemers hebben hier de mogelijkheid om even te staan om de benen te strekken, maar zou je voor de liefhebber ook nog hoge krukken kunnen plaatsen. Je schaft een aantal stoelen en een hoge tafel aan, zodat je voor een ieder wat wils hebt.

De vergaderruimte

Naast geschikte stoelen voor op de werkplek en stoelen voor de lunchruimte, zijn er nog stoelen voor de vergaderruimte. Nu zou je kunnen zeggen dat je deze stoelen hetzelfde houdt als de bureaustoelen, alleen is dit niet optimaal. Zo heb je bijvoorbeeld kans dat mensen gaan draaien op de bureaustoelen wanneer zij even niets te vertellen hebben op een vergadering. Zorg voor comfortabele stoelen waar iedereen op een zakelijke, formele manier in kan zitten. Haal bijvoorbeeld geen stoelen in huis waar iedereen half in wegzakt, omdat dit niet iets van zakelijkheid toont. Geef je eigen twist, denk aan de medewerkers en zorg dat iedere ruimte beschikt over de juiste stoelen!

Geef een reactie