Hoe krijg je tevreden werknemers? Door te zorgen dat alles klopt. Van personeelsplanning tot salarisbetaling. Van vakantiedagen tot secundaire arbeidsvoorwaarden. Natuurlijk zullen er soms wat probleempjes of strubbelingen zijn, maar door te zorgen dat de basis klopt, zorg je voor minder onrust. Personeelsplanning bijvoorbeeld, is lang niet altijd gemakkelijk. Heb je een kantoor met werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur? Dan lijkt er niets aan de hand. Tot de vakantieperiode aanbreekt, er mensen met zwangerschapsverlof gaan of mensen ziek worden. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat het kantoor dagelijks bereikbaar is? Door een goede personeelspanning!

Personeelsplanning met parttimers

Heb je veel mensen die 2 of 3 dagen bij jou op kantoor werken? Dan zul je ervoor moeten zorgen dat ook de andere dagen de bezettingsgraad hoog genoeg is om de drukte aan te kunnen. Door een goede personeelsplanning te maken, zorg je niet alleen voor duidelijkheid voor je personeel, je zorgt ook voor duidelijkheid voor je klanten. Heb je iemand extra nodig? Dan kan je een rondje gaan bellen of je zorgt er natuurlijk voor dat je de vraag uitzet in de app. Zo kan iedereen reageren en wie het eerst komt, mag extra uren maken.

Ploegendiensten en wisseldiensten

In veel fabrieken wordt nog in ploegendiensten gewerkt. Om er dan voor te zorgen dat er iedere 8 uur weer een nieuwe ploeg klaar staat, dat kan best lastig zijn. Door de personeelsplanning goed in te vullen en daarbij rekening te houden met opgenomen vrije dagen, zorg je ervoor dat iedere ploeg compleet is en dus goed aan de gang kan. Mist er iemand op de planning? Dan kan het zomaar zijn dat het werk niet gedaan kan worden. Je kunt er bij het plannen ook rekening mee houden dat er altijd een BHV-er aanwezig is. Door goed te plannen zorg je dat het werk doorgang kan hebben en dat dat ook nog veilig en verantwoord gebeurt.

Salariëring aan de hand van de planning

Werk je iedere maand dezelfde hoeveelheid uren op dezelfde tijden? Dan is er niets aan de hand. Maar zit er ineens een weekenddienst of een avonddienst tussen? Dan kan dat een hoop gereken opleveren. Wanneer je personeelsplanning op orde is, kun je de salariëring direct goed hebben. Zo voorkom je dat werknemers moeten vragen om uitbetaling van extra uren en dat voorkomt weer ontevredenheid onder het personeel. En blij personeel levert nu eenmaal beter werk. Trouwens, het werkt ook veel fijner als je personeel tevreden is!

Geef een reactie