Op 50-jarige leeftijd stopte mijn vader met werken. Hij vond het genoeg geweest en kon vervroegd met pensioen. Iets waar hij tot op de dag van vandaag geen spijt van heeft. Dit betekende wel dat hij destijds een hoop achterliet en zijn zaak netjes moest sluiten. Mijn vader zou mijn vader niet zijn als hij de boel de boel heeft gelaten en zo is vertrokken. Nu, 5 jaar later, willen we de zaak opruimen en definitief afsluiten.

Opgeruimd staat netjes

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat hij gestopt is met werken. Nog elke dag geniet hij van het leven en haalt hij alles uit zijn dag. Zwemmen, golfen, markten bezoeken, weekendjes weg, je kan het zo gek niet bedenken of hij doet het. De kinderen neemt hij ook steeds vaker mee uit eten of neemt ze mee voor een lang weekend naar België. Uiteraard geniet hij ook volop van al zijn kleinkinderen. Hij ziet ze echt opgroeien. Nu de zaak gesloten is geniet hij meer van het leven. Hij heeft tenslotte keihard gewerkt om te bereiken wat hij nu heeft.

Omdat hij de boel de boel had gelaten is het nu tijd om alles op te ruimen. Zijn kantoor was gevestigd in een van zijn eigen panden in het centrum. Het staat inmiddels al 5 jaar leeg (alhoewel er ontzettend veel spullen in staan) en het wordt tijd voor een grote schoonmaak. Al het bedrijfsafval wordt weggegooid en er wordt ruimte gemaakt voor een mooi schoon pand.

Verhuren of verkopen

Het pand is leeg gehaald en de ruimte is enorm. We hadden niet gedacht dat het zo’n groot oppervlakte zou hebben. Je kan er makkelijk een volwaardige woning van maken. Alleen rest ons nu de vraag of we dat gaan doen. Gaan we het pand verhuren of verkopen? In de buurt gaan al geruchten rond dat het pand vast wordt verkocht en allerlei buurtbewoners hebben zich al aangemeld als geïnteresseerden. De woningmarkt trekt momenteel enorm aan en dus kunnen we er een goede prijs voor vragen. Anderzijds is verhuren ook zeker de moeite waard. Later hebben we hier ontzettend veel profijt van. De kosten om het te verbouwen tot woning zijn alleen aan de hoge kant. Mijn vader besluit om het pand op te knappen en daarna te verbouwen tot woning. Hij is van mening dat dit pand later nog meer in zijn waarde stijgt en wij daar later van mogen profiteren.

Geef een reactie