Liesbeth, een goede vriendin van mijn vrouw, is onlangs gescheiden en daarmee samenhangend ook verhuist. Ze woont nu in een schattig oud huisje in een dorp bij ons in de buurt. Bij de verhuizing en inrichting van haar nieuwe plekje schakelde zij advies van mijn vrouw in, want zoals ze zei: ” Ik wil niet zomaar een huis, ik wil een stijlvol thuis”. Nou, en als er een ding is waarmee we haar graag help dan is het dat wel! In deze blog vertel ik je over dit project.

Nieuw begin

Het begon allemaal afgelopen winter. Liesbeth en haar man Wim waren 10 jaar getrouwd. Ze kenden elkaar van een vakantie in Italiƫ, waar ze allebei in hetzelfde hotel verbleven. Toen ze elkaar ontmoeten woonde Wim in Groningen, en Liesbeth in Brabant. het stapelverliefde stel besloot al snel samen te gaan wonen, de afstand was te ver om op wekelijkse basis te overbruggen. Maar misschien liepen ze iets te snel van stapel. Want al na een paar maanden ontdekten de twee dat ze toch minder op elkaar leken dan gedacht. En na een aantal jaar groeiden ze steeds verder uit elkaar. De uiteindelijke scheiding was dan ook beter voor hen allebei, en hier waren ze het gelukkig allebei mee eens ook. Ze gingen in goed overleg uit elkaar en hadden allebei zin in een nieuwe start van hun leven.

Op zoek naar een huis

Voor Liesbeth hoorde daar een verhuizing bij. Want in het dorp waar ze samen met Wim had gewoond had ze verder niet zo veel. Liesbeth wilde weer meer in de buurt van haar vriendinnengroep gaan wonen, wij waren daar natuurlijk heel blij mee. mijn vrouw trok er met haar op op uit om huizen in de omgeving te gaan bekijken. En al snel hadden ze haar droomhuis gevonden. Het is een prachtig, klein oud huisje aan een waterstroom, omringt door velden. Heerlijk rustig, maar toch dicht in de buurt van alles.

Kwaliteit, stijl en duurzaamheid

Toen ze aan de slag gingen met het interieur besloten we voor kwaliteit, stijl en duurzaamheid te gaan. Liesbeth wilde een duurzame inrichting waar ze nog jaren plezier van zou hebben. Om die reden kozen ze voor houten meubels, extra isolatie en zonnepanelen op het dak. Iemand tipte hen ook over infrarood verwarming. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar het is super duurzaam, super stijlvol en nog erg effectief ook! Liesbeth was meteen verkocht, en ook ik was erg enthousiast. Ze besloot helemaal over te stappen op dit type verwarming en deed alle oude radiatoren de deur uit.

Inmiddels woont Liesbeth al een ruime maand in haar nieuwe huisje. Het bevalt haar erg goed en het huis past helemaal bij haar. Er heerst een fijne sfeer in huis en we gaan dan ook graag bij haar op bezoek. Liesbeth krijgt veel complimenten over haar huis en voelt zich er al helemaal thuis.

Geef een reactie