bureaus

Je kent het wel. Je moet eigenlijk nog een heleboel op de computer doen. Mails beantwoorden, tekstjes schrijven of gewoon een website bezoeken waar je interesse in hebt. Daar wil je eigenlijk even echt de tijd voor nemen. Inmiddels lig je al een tijdje op de bank met de tv aan op de achtergrond. Je bent door verschillende apps aan het scrollen om te kijken of er nog iets is dat je tijdelijk bezig kan houden omdat je je werk aan het uitstellen bent. Dan bedenk je dat het misschien wel mogelijk is een gedeelte van je werk op de telefoon te doen. Je begint bij het typen van de mailtjes op je telefoon en komt er achter dat het eigenlijk helemaal niet efficiënt is.

Oplossing

De oplossing is dat je gewoon opstaat en achter een (opgeruimd) bureau gaat zitten zodat je je kan concentreren op wat je eigenlijk wilt gaan doen. Als je namelijk op de bank blijft zitten zal er waarschijnlijk niet zo veel uit je handen komen. Toch blijven veel mensen dit doen. Waar het precies mee te maken heeft, weet ik ook niet zo goed maar zelf heb ik er ook behoorlijk last van. Daarom heb ik geprobeerd het zo makkelijk mogelijk te maken voor mij zelf zodat ik wat actiever aan de slag kan gaan en mijn tijd niet zit te verdoen op de bank.

Uitstraling

Als eerste ben ik bezig gegaan met het opnieuw inrichten van mijn werkplek. Ik heb verschillende bureaus bekeken en vergeleken en er daarna een gekozen die het beste bij mij past. In mijn geval vind ik het bijvoorbeeld fijn dat er een groot tafelblad is en dat ik genoeg kast ruimte heb. De kast ruimte heb ik nodig om mijn bureau zo leeg mogelijk te houden. Een leeg bureau zorgt er bij mij voor dat ik me beter kan concentreren. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een goede plaats voor het bureau zodat ik er lekker kan zitten. Dit was voor mij echt al een stap in de goede richting.

schema

Ook al klinkt het misschien een beetje kinderachtig, ik heb het zelf wel gedaan. Ik heb een schema gemaakt waar ik me aan houd. Zo kan er bijvoorbeeld op staan dat ik tussen zeven uur en acht uur ’s avonds al mijn mail wegwerk. Ik probeer dit nu al een aantal weken en moet zeggen dat het mij echt helpt!

Geef een reactie