Kinderkeuken

Kinderen zijn gek op het nadoen van hun ouders. En dus spelen ze graag in de kinderkeuken. Ze kunnen daar net doen alsof ze een flinke pan soep koken, een ovenschotel maken of een taart bakken. En zeg nou zelf, het ziet er ook nog eens hartstikke schattig uit wanneer jouw kok in spé met een schortje en een koksmuts op staat de spelen? Een kinderkeuken lijkt geen logisch cadeau in de zomer, je wilt immers dat je kinderen zoveel mogelijk buiten spelen. Maar ook jij zal in de zomer regelmatig buiten koken. Denk dan bijvoorbeeld aan de barbecue. Je kinderen zullen het geweldig vinden om ook te barbecueën. En die kinderkeuken? Die zet je gemakkelijk even buiten.

Accessoires genoeg voor de kinderkeuken

Wat denk je van een smoothieblender, een koffiezetapparaat of een mixer? Keuken speelgoed accessoires zijn er in alle soorten en maten. Van leuke pannensets tot schorten, van bestek en borden tot een wafelmaker. Hartstikke leuk allemaal. Je kunt de kinderkeuken dus steeds meer uitbreiden. Je kinderen zullen zich nooit gaan vervelen. En jij dus ook niet. Als jij een nieuw écht apparaat aanschaft, kun je voor de kinderen de speelgoedversie aanschaffen. Zo kunnen ze je blijven nadoen.
Kinderkeuken

Samen spelen in de kinderkeuken

Wanneer je kinderen eenmaal een speelkeuken hebben, zullen ze daar, zeker in het begin, ook graag in met jou spelen. Je zult de kinderen misschien even op weg moeten helpen, maar als ze eenmaal de smaak te pakken hebben, zie je al snel dat ze niet meer weg te krijgen zijn bij dat schattige keukenblokje. Een keukenblokje waar in je huis altijd wel een plekje voor te vinden is. Het fijnst is het natuurlijk als je de speelkeuken in de echte keuken kunt zetten. Dan kunnen jullie samen “koken”: jij in het echt en de kinderen net alsof. Helemaal gezellig toch?

De accessoires maken de keuken compleet

Ik had het hierboven al over de accessoires als mixers en koffiezetapparaten, maar ook speeleten hoort natuurlijk in een kinderkeuken. Denk dan aan een taart met taartschep, een doosje met eitjes, verschillende soorten fruit en ga zo maar door. Met speeleten zorg je ervoor dat er écht iets uit de oven komt. Je kunt de keuken ook nog aanvullen met een echte moestuin of met een speelwinkeltje. Zo kun je steeds verder gaan met het prikkelen van de fantasie van je kinderen.

Geef een reactie