Resort

Hoe was jullie vakantie? Wij hebben het deze keer helemaal anders aangepakt dan normaal. Normaal gesproken zijn wij echt van die resortbezoekers. We boeken ruim van te voren een heerlijke all-inclusive op een bestemming naar keuze, en tellen daar ook heerlijk naar af. Niks is zo een fijn vooruitzicht als weten dat je over enkele maanden twee weken lang niks hoeft te doen. Lekker een beetje in het zonnetje liggen en een boekje lezen. Cocktailtje links van je, manlief rechts van je, zon recht boven je: dat is nou echt genieten. Geen zorgen over boodschappen of wat je die avond moet eten, want het resort zorgt ook wat dat betreft hartstikke goed voor je. En ben je het resort-eten even zat? Geen probleem! Dan loop je heerlijk richting de boulevard (altijd wel in de buurt) voor een diner aan het water terwijl de zon in de zee zakt. Proost, op de vakantie.

Frankrijk

Nou, dit jaar dus niet. Wij zijn heel goed bevriend met een stel wat altijd voor de sportieve vakanties gaat. Fietsen mee, de bergen in, mountainbiken of raften: wat er aan sportieve activiteiten in de buurt zijn pakken ze op. We besloten dit jaar eens een keer mee te gaan. Hoewel het resort erg aantrekkelijk leek, vonden we het ook wel interessant een keer het roer helemaal om te gooien. Het werd dus Frankrijk, en niet een lekker resort, maar in de bergen. Racefietsen mee en gaan. Twee weken lang lekker fietsen en zelfs kamperen. Dat had ik al een jaartje of twintig niet gedaan, dus ik was benieuwd hoe het me zou bevallen.

Leuke trip

We zijn nu ongeveer twee weken terug en het viel me echt heel erg mee. Ik was bang dat ik totaal niet zou ontspannen op zo een intensieve vakantie, maar juist het tegenovergestelde gebeurde. Door zo bezig te zijn met sporten en beweging, werd ik heel relaxt. Daarnaast levert het je de mooiste plaatjes op én kom je niet twintig kilo zwaarder thuis zoals op een resort. Mijn racefiets en ik hebben de mooiste plekken in Frankrijk gezien, ik heb er echt van genoten en raad het iedereen aan een keer te proberen. Kleine tip: wees niet te laks met het op slot zetten van je fiets. Zo in de bergen lijkt het alsof je helemaal alleen bent, maar ook daar wordt er gestolen. Neem dus lekker een Axa mee om je frame heen om jezelf een diefstal te besparen. Veel plezier!

Geef een reactie