Mijn ouders mogen een feestje vieren want inmiddels zijn alle kinderen het huis uit. Ik ben al een tijdje op mijzelf gaan wonen maar mijn zusje heeft 4 maanden geleden ook een huisje gekocht. Al was het de afgelopen maanden behoorlijk aanpoten om alles weer te renoveren en te vervangen, het is nu eindelijk klaar. Vorige week hebben we de laatste pvc-tegels geplakt en nu is het een kwestie van inrichten. Mijn zusje vroeg mij te helpen met de inrichting van de keuken en gaf mij een leuk budget om dit te realiseren.

 

 

Nog helemaal geen uitzet

Mijn zusje vond het niet nodig om alvast wat spulletjes te verzamelen. Zij had bedacht wel even naar een paar winkels te rennen en daar wat servies en glaswerk in te zamelen. Eigenlijk heeft ze ook wel gelijk. In plaats van de uitzet te sparen, had zij gewoon geld gespaard. Nu komt zij er wel goed vanaf, nu zij mij de taak heeft gegeven om alle winkels af te gaan. Ik had al een paar foto’s doorgestuurd gekregen van servies wat zij erg mooi vond en de bestek zet die zij had gezien wilde ze ook wel erg graag hebben. De uitdaging was dus nog groter, gezien ik specifieke dingen moest gaan kopen. Je raad het al, in geen enkele winkel was het servies te koop. Ik gaf de moet al snel op en dook maar het internet op, dan maar wat bezorgkosten erbij. Wel een voordeel dat als er iets tijdens het vervoeren kapot zou gaan, dit op de kosten van de webshop is en niet van mij.

 

 

Alsnog een zoektocht

Het bleek alsnog een zoektocht, toch vond ik een compleet servies goed in de kleur die zij graag wilde en de bestek set had ik ook gevonden. Alles werd netjes afgeleverd bij haar nieuwe huisje. In de winkels had ik wel de glazen gekocht en een paar voorraadpotten in de stijl van de glazen. Mijn zusje was dolenthousiast, alles was inmiddels al verzameld. De volgende middag heb ik alles uit staan pakken en is alles even door de vaatwasmachine gegaan. Eenmaal in de kast en de voorraad potje op zijn plek was de keuken ingericht. De pannen die zij zelf had besteld waren ook al binnen dus zij kon eindelijk gaan koken voor zichzelf. Na een lange dag inrichten besloten we samen maar te koken en hebben wij heerlijk gegeten van het nieuwe servies en bestek set.

Geef een reactie