deurdranger

Om dit verhaal goed te kunnen vertellen zal ik eerst even een beetje een context moeten geven. Lees dus even rustig verder. Sinds een tijdje slaap ik aan de andere kant van het huis. Hier heb ik voor gekozen omdat de zon in de ochtend vol op de voorkant van het huis staat en het dus heel snel warm en licht wordt. Nu slaap ik dus aan de achterkant van het huis. En dat brengt een verandering met zich mee die ik niet had verwacht.

Geluidsoverlast

Oke, geluidsoverlast is misschien een beetje overdreven. Ik heb het geluk dat ik wat langer in bed kan blijven liggen dan mijn partner. Die vertrekt ’s ochtends vroeg door de achterdeur van ons huis naar de schuur om de fiets te pakken. Vervolgens moet mijn partner door nog een achterdeur om in het gangetje achter ons huis te komen.

Dat zijn dus drie deuren die open en dicht gaan. Van het openen van de deuren heb ik geen last. Het probleem doet zich voor op het moment dat de deur dicht gaat. Dat gaat namelijk met een behoorlijk lawaai. Een harde knal. Vooral zo vroeg in de ochtend. Eerder had ik dat nog niet gemerkt omdat we aan de voorkant van het huis slapen. Nu liet het mij niet meer met rust en ik ging me er steeds meer aan ergeren. Zelfs vragen of het misschien zachter kon, hielp eigenlijk niet.

Oplossing

Gelukkig hebben we een vrij simpele oplossing kunnen bedenken. Dat is het plaatsen van een deurdranger. Jammer dat ik er niet eerder op ben gekomen want ik heb me best een tijd lang lopen ergeren. Gelukkig doet de deurdranger echt zijn werk. Natuurlijk hoor je nog wel dat er een deur wordt gesloten maar het gaat niet meer met zo’n harde knal. Mocht je door mijn verhaal nou op ideeën zijn gebracht, je kan ze heel gemakkelijk online bestellen.

Tip

Er zijn heel veel verschillende soorten en maten. Kijk voordat je er een koopt even goed welke je het beste kan kiezen. Zo moet je bijvoorbeeld even goed kijken of de deurdranger links of rechts geplaatst moet worden aangezien niet alle deuren dezelfde kant op open gaan. Bij de meeste drangers staat altijd wel een tekstje met een beschrijving van het product. Neem deze even goed door zodat je de dranger meteen kan gaan installeren zodra je hem in huis hebt gekregen!

Geef een reactie