vuilcontainer-huren-Dordrecht

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een trend die de laatste jaren al een flink opmars heeft gemaakt. En zal ook naar verwachting in de komende jaren flink blijven stijgen. Steeds meer consumenten zien duurzaam ondernemen als een waardevolle toevoeging en zullen dit ook erg op prijs stellen. De consument vind het fijn dat een bedrijf bewust is van haar verantwoordelijkheden met betrekking tot de maatschappij en deze verantwoordelijkheid ook op zich neemt. Maar hoe kun je nu als bedrijf makkelijke een aantal duurzame oplossing doorvoeren in jouw bedrijfsvoering? In dit geven we je graag een aantal voorbeelden.

Afval scheiden

Een van de meest bekende en ook een van de makkelijkste verandering om door te voeren in je bedrijf is waarschijnlijk toch wel het afval scheiden.  Het lijkt voor de meeste vanzelfsprekend maar als we naar de feiten kijken zijn we dat dit in te weinig bedrijven gebeurt. Zonde want het is een relatief makkelijk en ook nog goedkope duurzame oplossing. Het enige wat je hoeft te doen is drie verschillende vuilcontainers aan te schaffen waarin afval gescheiden kan worden. Vind je het aanschaffen van een vuilcontainer te duur dan kun je er ook voor kiezen om een vuilcontainer te huren in Dordrecht. Door een vuilcontainer te huren in Dordrecht betaal je maandelijks een X bedrag in plaats van in een keer het hele bedrag. Daarnaast wordt de container ook met regelmaat schoongemaakt en kan het contract maandelijks worden stopgezet.

Digitalisering en zonnepanelen

Nog een relatief eenvoudig duurzame oplossing is digitalisering. Vandaag de dag wordt er in onze maatschappij toch al zoveel gebruikt gemaakt van de technologie. Waarom ook niet in het bedrijfsleven? In veel bedrijven wordt er nog aardig wat met papier gewerkt. Zonde natuurlijk omdat papier maken omdat het totaal geen duurzaam proces is. Door digitalisering verplaats je bepaalde processen, zoals rapporteren, naar de computer waardoor onnodige papier verspilling wordt beperkt. Natuurlijk wordt hiermee wel meer stroom gebruikt maar daar kunnen weer zonnepanelen voor worden ingezet. Zonnepanelen wordt vaak ook nog eens gesubsidieerd door de gemeente waardoor het een stuk leuker is om deze aan te schaffen. Zeker met deze mooie zomer kan er flink wat zonnen-energie worden binnengehaald waardoor er geen normale energie meer wordt gebruikt en jouw kosten daarnaast ook nog eens flink omlaag gaan. Een win-winsituatie voor meerdere partijen.

Een paar kleine aanpassingen kunnen als een groot verschil maken en door deze verschillen behoor jij binnenkort ook tot de groep bedrijven die de verantwoordelijk op zich neemt. Een mooie nieuwe USP dachten we zo.

Geef een reactie