Geld verdienen als tiener

Het is voor velen van ons een realiteit als we opgroeien. Rond onze 16e verjaardag willen we meer alleen doen zoals uitgaan en op vakantie gaan met vrienden. Dit betekent meestal ook dat we meer geld willen gaan verdienen zodat we wat overhebben om uit te geven aan deze zaken. Dus we zoeken een baantje. Nu gaan veel jongeren van deze leeftijd in de supermarkt als vakkenvuller werken maar dat leek mij persoonlijk helemaal niets. Daarom koos ik ervoor om een baan te zoeken als winkelmedewerker bij de Freerecordshop.

Een van de leukste dingen aan een baan bij de Freerecordshop is dat je films mee kunt nemen naar huis om te kijken en ze daarna weer terug kunt brengen. Ik wilde graag hier werken aangezien ik een grote voorliefde voor films had maar het leerde me ook veel over hoe Retail werkt. Dit kwam goed uit toen ik een paar jaar later een bijbaan zocht toen ik student was en ik in een drankwinkel ging werken.

Werken in de retail

Als je als winkelmedewerker in de Retail werkt zul je al snel een aantal dingen opmerken. Een ervan is de hoeveelheid aparte mensen waar je mee in aanraking komt. Dit is natuurlijk niet altijd even fijn alhoewel het soms ook erg grappig kan zijn. Als je als winkelmedewerker achter de kassa wilt werken is het daarom belangrijk dat je goed met mensen overweg kunt en weet hoe je kalm moet blijven. De minst leuke situatie is natuurlijk wanneer je in aanraking komt met winkeldieven. Het verschilt natuurlijk per winkel wat voor alarmsystemen en overval procedures er gebruikt worden. Een van de interessantste situaties die ik zelf heb meegemaakt was toen ik in een winkel werkte waar er gebruik gemaakt werd van mistmachines.

Bij mistmachines denk je zelf misschien aan Halloween feestjes of concerten maar dit zijn en heel ander soort machines. Deze machines zorgen er namelijk voor dat wanneer er een overval plaats vindt de gehele winkel in een klap gevuld is met een dikke ondoordringbare rook. Dit zorgt ervoor dat de winkeldief in een klap al zijn oriëntatie verliest en niet meer de winkel uit zal komen. De politie wordt gewaarschuwd en de dief wordt opgepakt. Het fijne aan de mistmachines is dat ze niet schadelijk. De mist is geurloos en zal geen schade aan de inventaris aanrichten. Ik heb nooit meegemaakt dat de mistmachines gebruikt moesten worden maar ik heb het wel op YouTube video’s gezien.

Geef een reactie